top of page
Wie ben ik?
The girl behind the videos
Laura & her Evil Monkey

Laura Vermeire

Auteur, Copywriter

&

Coach in opleiding

Ik ben Laura, een energieke 27-jarige levenslustige jonge vrouw en intussen al bijna drie jaar in recovery van een eetstoornis. Anorexia. Ik noem hem mijn 'Evil Monkey', want hij is altijd bij me, elke seconde van de dag, om mij stilletjes negatieve gedachtes in te fluisteren. 🐒


Ik kwam op een punt dat het levensgevaarlijk werd. Mijn hartspier (en ook de rest van mijn lichaam) was zodanig verzwakt dat ik amper nog de trap op kon, laat staan een andere inspanning doen. En ik kon nergens terecht.

Een jonge, avontuurlijke vrouw met een mooi figuur was veranderd in een ongelukkig geraamte. Slechts een schim van wie ik was. Mijn familie en vrienden herkenden me niet meer. Alles wat me lief was, werd me beetje bij beetje ontnomen: dansen, reizen, sporten, op avontuur gaan, toffe avondjes uit...

Leven op deze manier kon zo niet meer verder. Ik moest gaan veranderen. Dus ik besloot het heft in eigen handen te nemen; stappen te zetten. Ik wou al die negativiteit niet meer. Zo ben ik niet.
 

Ik bedacht het volgende: als ik dan toch de strijd moest aangaan, en ik voor zo’n zware fysieke en mentale beproeving werd gesteld, kon ik er maar beter iets positiefs uithalen. En bijgevolg die positieve energie maximaal verspreiden, zodat anderen in een gelijkaardige situatie er ook iets kunnen uithalen, toch? Ik wil motiveren, hoop zaaien, want ja, herstellen is echt mogelijk!

 

Zo schreef ik een boek en maakte ik samen met mijn vriend een documentaire, beiden getiteld 'Gekooid door mijn eetstoornis'. Daarnaast wil ik via video's  zowel jou als je omgeving meer inzicht geven in eetstoornissen. Hoe kan een eetstoornis ontstaan? Wat helpt op weg naar herstel? Hoe kunnen je ouders, partner, vrienden helpen? En zo ontstond dit platform. Boordevol informatie, (coaching)video's en tips & tricks waarmee jij en je familie / vrienden meteen aan de slag kunnen. Op die manier leren jullie samen beter omgaan met die controle-obsessie, met trauma’s, met de persoon in de eetstoornis en ook zijn of haar naaste omgeving! Kortom, spreading some positive vibes, want kunnen we echt wel gebruiken!

Ik ben er klaar voor. Ik wil opnieuw gezond en gelukkig zijn, zonder belemmeringen van de ziekte. Ik wil opnieuw die vrolijke, energieke Chica met een Spaans temperament zijn, grapjes maken en lachen. Kortom, opnieuw genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft. Opnieuw LAURA, niet langer 'Laura met de eetstoornis’. Want dat verdien ik. En jij ook!

Will you join me on the road? 

bottom of page